Premierele romanesti ale anului 2007, "4 luni, 3 saptamani si 2 zile", "California Dreamin'" si "Restul e tacere", dar si scurmetraje si documentare mai noi si mai vechi ruleaza la cea de-a doua editie a festivalului de film romanesc din New York, informeaza NewsIn.

Festivalul, ce va avea loc intre 29 noiembrie si 2 decembrie, va fi deschis de filmul lui Cristian Mungiu premiat cu Palme d'Or, "4 luni, 3 saptamani si 2 zile", iar in program sunt incluse si o serie de scurtmetraje ale regizorului, printre care "Zapping" (2000), sau "Turkey Girl" (2005).

Vor rula si "California Dreamin'", de asemenea premiat la Cannes, in sectiunea Un Certain Regard, documentarul lui Florin Iepan din 2005, "Decreteii", si cel al lui Alexandru Solomon din 2004, "Marele jaf comunist".

Nu va lipsi din program nici primul film romanesc de fictiune, "Independenta Romaniei" din 1912, a carui poveste este spusa de pelicula cu cel mai mare buget din Romania postdecembrista, "Restul e tacere" de Nae Caranfil, ce va rula, de asemenea, la New York.

"Morometii" lui Stere Gulea, "Reconstituirea" de Lucian Pintilie sau "O scurta istorie" de Ion Popescu Gopo sunt de asemenea incluse in programul festivalului, informeaza NewsIn.

Evenimentul este initiat de Institutul Cultural Roman din New York, in colaborare cu Festivalul International Transilvania (TIFF) si festivalul Tribeca. Curator este chiar directorul TIFF, Mihai Chirilov.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.