Din primele cercetari rezulta ca soferul autotrenului inmatriculat in Cehia a intrat in depasire intr-un loc interzis, unde vizibilitatea era extrem de redusa. Acesta a intrat pe contrasens si a tamponat un autoturism care circula regulamentar, s-a rasturnat si a prins sub caroserie un altul.

"La iesirea din Sambateni, in sensul de mers spre localitatea Arad, intr-o curba deosebit de periculoasa un TIR a fost implicat intr-un accident rutier impreuna cu doua autovehicule. TIR-ul s-a rasturnat peste una dintre masini, aceasta fiind si cauza decesului celor patru victime, iar din celalalt autovehicul a fost scos de echipele de descarcerare un cetatean, care a fost transportat de urgenta la Spitalul Judetean din Arad", a declarat, pentru Realitatea TV, seful Inspectoratului Judetean de Urgenta, colonel Marcel Lucaciu.

Cadavrele tinerilor, cu varste cuprinse intre 20 si 30 de ani, au ramas blocate intre fiarele contorsionate ale masinii scoase de pe carosabil, iar soferul TIR-ului usor ranit si soferul din celalalt autoturism, au fost transportati la spital.

Potrivit unui comunicat al Politiei Rutiere, circulatia a fost deviata, din cauta accidentului, pe un drum judetean, pe ruta Ghiroc - Siria - Arad.