Instalarea sistemului antiomat costa destul de mult: 30% din valoarea acestuia
Cei care doresc sa nu mai aiba probleme cu omatul din curte pot opta pentru un sistem de topire a zapezii, care costa in jur de 1.000 de euro. Printre avantajele folosirii sistemului de topit zapada se numara protejarea pavajului din curte, precum si a invelitorii, a jgheaburilor, a burlanelor, dar si a fatadei casei, in cazul in care sistemul este folosit pe acoperisul casei. Sistemul de topire a ghetii si a zapezii functioneaza complet automatizat. Detecteaza automat necesitatea de topire a ghetii sau a zapezii in functie de conditiile climatice si opreste sau porneste caldura in functie de necesitati.

Sistemul are in dotare un termostat reglabil cu senzori, care in functie de umiditatea aerului si de temperatura exterioara declanseaza incalzirea cablurilor. Cablurile sint de diferite lungimi. Cel mai scurt are 5 metri si costa aproximativ 50 de euro. Un cablu de 70-80 de metri costa 150 de euro, iar cel mai lung cablu incalzitor ajunge la o lungime de 150 de metri si un pret de 300 de euro. Termostatul cu senzori costa 525 de euro. Preturile sint fara TVA. „Acest gen de termostat face fata si la incalzirea unei suprafete de 20 de metri patrati si la incalzirea unei suprafete mult mai mari. Pretul sistemului este dat de cabluri si de distanta la care sint montate“, afirma Emil Sorescu, manager la firma Hobbit Integral.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.