Teatrul Abadia este o casa a artei si a studiului, ce aspira la incitarea in viata sociala si culturala, prin poezia scenei.

Un teatru ce militeaza pentru necesitatea unei formari permanente, unde se dezvolta creatii spectaculoase, cautand ca prin intalniri artistice si umane sa ne prezinte emotii. Sub conducerea lui Jose Luis Gomez, actorii madrileni sunt obisnuiti sa joace in traditia teatrului de arta european. Sediul se afla intr-o veche biserica - Sagrada Familia, impartita in doua sali rebotezate Sala Juan de la Cruz si Sala Jose Luis Alonso.

In zilele de 30 noiembrie si 2 decembrie, Teatrul Bulandra primeste vizita celebrului Teatro Aabadia din Madrid. Dupa succesul cu spectacolele “Triumful dragostei” de Marivaux si “Mascariciul” dupa Cehov, spectacole ce au fost prezentate la Madrid, avem ocazia sa vedem la Bucuresti un teatru al sugestiei, al comunicarii non-verbale. Sala Toma Caragiu de la “Bulandra” va gazdui la ora 19.00 un eveniment extraordinar, in cadrul unui schimb cultural dintre doua teatre membre UTE.

Teatro Abadía din Madrid soseste la Bucuresti cu spectacolul “O sa-mi amintesc de voi toti”, de Ana Valles, spectacol subtitrat in limba romana. Vom vedea un spectacol vizual, o comedie cu dans si muzica live: o sarbatoare a simturilor. Teatru al emotiilor si senzatiilor care-l fac pe spectator participant si interpret. Teatru fizic si festiv, de structura asociativa, in jurul inselatoarelor mecanisme ale Memoriei.
Ana Valles este una dintre cele mai inedite creatoare din peisajul teatral spaniol. Melanjul disciplinelor pe scena, procesul creatiei colective, in cadrul caruia proiectul se imbogateste prin contributia actorilor, prin trimiteri mai mult sau mai putin explicite la opere si artisti din diverse medii, toate acestea creeaza un spectacol la care nu poti ramane indiferent. Printre creatiile ei, in calitate de autor si regizor figureaza: Cafenea acustica (1992), Casa din prim-plan (1994), Teatru pentru cameleoni (1998), The queen is dead (1999), Cu mana goala (2001), Cine te iubeste, cine te striga (2001), Fara urma de indoiala (2002), Istoria naturala (2004-2005) etc.

Distributia spectacolului o asigura nume sonore din teatrul spaniol: Julio Cortazar, Monica García, Carlota Ferrer, David Luque, Lola Manzano, Markos Marín, María Miguel, Rafael Rojas, Fernando Soto. Decorurile sunt semnate de Baltasar Patino, iar costumele de Ana Valles si Baltasar Patino.

Abadia - “placere inteligenta”

Inaugurat pe 14 februarie 1995, Teatrul Abadia este un centru de studii si creatie scenica, creat la initiativa guvernului Comunitatii Autonome din Madrid si a lui Jose Luis Gomez, regizor si actor renumit pe plan mondial. Expresivitatea corporala, precizia verbala si dorinta vie de a fi in permanenta legatura cu societatea prin intermediul poeziei scenice caracterizeaza acest teatru, a carui deviza este “Placerea inteligenta”.

“Ana Valles si trupa Teatrului Abadia creeaza un spectacol muzical, amuzant, ironic (...) intr-un ritm deosebit”, scria El Pais, in 6 mai 2007.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.