"Am mobilizat 92 de scriitori, artisti si jurnalisti din trei generatii diferite, majoritatea cunoscuti si foarte cunoscuti", a explicat Chivu, dupa cum informeaza NewsIn.

Printre cei care semneaza in "Cartea cu bunici" se numara autori ca Andrei Plesu, Horia-Roman Patapievici, Gabriela Adamesteanu, Ana Blandiana, Emil Brumaru, Matei Calinescu, dar si mai tinerii T.O. Bobe, Dan Lungu, Filip Florian (alaturi de fratele sau, Matei Florian), Radu Pavel Gheo si Lucian Dan Teodorovivci, Catalin Dorian Florescu, autor roman ce locuieste si scrie in Elvetia, si Sorin Stoica, care a incetat din viata in ianuarie 2006.

Fiecare dintre autori "a povestit o intamplare, o amintire, sau a facut un portret al unui bunic", in limita a doua pagini de carte, intr-o "antologie a amintirilor, confesiunilor si emotiilor datorate si, totodata, dedicate parintilor parintilor nostri", a explicat criticul literar Marius Chivu.

"In doi ani, s-au adunat zeci de portrete, marturisiri, momente si povesti ale caror personaje sunt bunici de dinainte de 1900 si bunici in viata care isi vor urechea nepotii daca nu le va placea ce-au scris despre ei", povesteste Chivu in argumentul volumului.

Volumul cuprinde si o sectiune cu fotografii a unora dintre bunicii care apar in paginile cartii.

Toti cei 92 de autori au scris pro-bono, iar incasarile din vanzarea cartii, care a fost tiparita la Humanitas cu ajutorul unei sponsorizari, vor fi donate unei case de copii din provincie, a spus Marius Chivu. "Consideram ca oamenii fac o donatie pentru copii, in contul careia primesc o carte". Daca volumul are succes, coordonatorul ar dori sa faca si o a doua editie, dar si un audiobook, informeaza NewsIn.

Lansarea volumului va avea loc duminica, la ora 12.00, la standul Humanitas al targului de carte Gaudeamus.