Guvernul a hotarat marirea cu 25% a salariului clericilor. Aceasta hotare nu este insa valabila pentru toti clericii, ci numai pentru cei care lucreaza in zone greu accesibile, dar si pentru capeteniile bisericii, informeaza NewsIn.

Asadar, de generozitatea Guvernului beneficiaza si un preot de la un schit rupt de lume, dar si patriarhul Daniel.

Potrivit hotararii guvernamentale, personalul clerical din unitatile de cult cu venituri reduse, din mediul rural, va beneficia de o marire cu 25% a salariului. Sunt considerate unitati de cult cu venituri reduse cele care indeplinesc cel putin doua din urmatoarele conditii: se afla intr-o zona de saracie extrema, intr-o zona izolata sau intr-una in care se produc frecvent calamitati naturale, ori daca enoriasii sunt, in principal, persoane in varsta.

Astfel, salariile vor creste cu pana la 733 de lei, in cazul clericilor cu studii superioare, iar pentru cei cu studii medii, cu pana la 537 lei( gradul I). Proiectul Guvernului nu-i uita pe capii bisericii.

Salariul Patriahului ortodox va ajunge astfel, la aproape 8.000 de lei. Un Arhiepiscop Major sau un Mitropolit va castiga 7.366 de lei, iar un episcop-Vicar patriarhal 6.343 de lei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.