Peste 100 de mesteri din toata tara vor aduce impletituri, tesaturi, podoabe, instrumente muzicale, ceramica, jucarii, dar si sarmale, ciuperci murate, suc de mere, turta dulce, cozonaci si dulceturi la Targul de Sfantul Nicolae de la Muzeul Taranului Roman, intre 30 noiembrie si 2 decembrie, informeaza NewsIn.

In prima zi, de Sfantul Andrei, organizatorii vor imparti usturoi, care "sa apere de strigoi", iar pe 1 decembrie, la 16.30, in Sala Horia Bernea, Valentin Albesteanu si taraful sau vor sustine un recital cu muzica de cafe-concert intitulat "Popasuri muzicale prin capitalele Europei".

Printre piesele care vor putea fi ascultate se numara "Caruta postei", "Hora staccato", "Ceasornicul" de Grigoras Dinicu, "Trisch-Trasch" de Johann Strauss, un dans ungar de Johannes Brahms, "Parfum de femeie" sau "Liber tango" de Astor Piazzola.

In ultima zi a targului de Sfantul Nicolae va colinda cu capra fanfara din Cordareni, judetul Botosani, condusa de Niculae Andriescu. Alaiul se opreste in fiecare ograda si mascatii joaca o sceneta cu muzica ce trimite metaforic la moartea anului vechi si a duhurilor sale rele si renasterea curata a timpului.

Targul va fi deschis intre orele 10.00 si 18.00 iar biletul de intrare va costa patru lei pentru adulti si doi lei pentru elevi, studenti si pensionari, informeaza NewsIn.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.