Mai multi soferi de TIR au claxonat timp de cateva minute, in cursul noptii trecute, in Punctul de Trecere a Frontierei Nadlac, in semn de protest fata de faptul ca sunt nevoiti sa stea mai multe ore la cozi, din cauza vamesilor maghiari, pe care i-au acuzat de exces de zel.

Soferii de TIR sustin ca din cauza intarzierilor din punctele de frontiera nu-si pot onora contractele fata de clientii din strainatate, iar angajatorii lor pierd bani. Transportatorii romani ii acuza pe politistii din Ungaria ca ii trateaza „ca pe ultimii infractori“, informeaza NewsIn.

„De vreo 4-5 ore stau la coada. Nu stiu ce e acolo in fata, nu stiu nimic. Un pic de exces de zel. Cand nu-s diagrame in regula, sunt lazi, roti de rezerva, lanturi, stingatoare, daca sunt doua stingatoare de ce nu sunt trei, daca sunt trei, de ce nu-i lant si alte chestii inventate“, a declarat un sofer de TIR.

O parte dintre soferii romani de TIR care au protestat in vama Nadlac au spus ca patronii lor sunt decisi sa depuna reclamatii la reprezentantele consulare ale Ungariei, pentru rezolvarea acestei situatii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.