Scriitoarea Lorena Lupu se lupta cu mentalitatile homofobe din Romania.

Cand o vezi pentru prima data pe Lorena Lupu, esti surprins sa cunosti o persoana timida si care se adreseaza celorlalti foarte respectuos, cu "dumneavoastra" si cu tot felul de formule de politete care par dintr-un alt veac. Surpriza este mare, pentru ca, in scris sau pe scena, Lorena Lupu este o cu totul alta persoana.

Lorena Lupu este o fiinta a contrastelor. Femeia fragila si retrasa din viata reala se transforma, atunci cand imbraca haina de scriitor, intr-un personaj dezinhibat, care jongleaza cu ironia si cu expresiile de cartier.

Ca actrita, i-au fost oferite - dupa cum ea insasi spune - "numai roluri de curve" (ultimul ei rol a fost Elena din Troia, in spectacolul "Razboi cu Troia nu se mai face", pe care l-a montat Florin Calinescu pe scena Teatrului Mic).

Are si un blog pe Yahoo 360, intitulat "La Nouvelle Sappho", unde este destul de combativa si unde, printre altele, vorbeste fara nicio problema despre iubirile ei pentru alte femei.

De altfel, dragostea homosexuala este si subiectul central al romanului ei de debut, "Rondo Capriccioso", care a aparut in aprilie la Editura Tritonic.

Cartea este o povestire la persoana intai a unei actrite debutante care face o pasiune pentru o colega de scena mult mai celebra.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.