In aceste zile, la Londra, britanicii se pot delecta cu o selectie a celor mai bune filme romanesti.
Institutul Cultural Roman este organizatorul evenimentului. in lipsa unui ambasador diplomatic de mai multa vreme, macar avem ambasadori culturali.

La o luna de la succesul inregistrat la Times BFI London Film Festival, filmul lui Cristian Mungiu, "4 luni, 3 saptamani si 2 zile" se intoarce la Londra pentru un nou succes. Este vorba de Festivalul de film romanesc care are loc in capitala Marii Britanii in perioada 16-21 noiembrie, desfasurat sub titulatura "Cinematograful romanesc: o calatorie", organizat de Institutul Cultural Roman in colaborare cu Cine Lumiere. Festivalul cuprinde opt productii, selectionate de criticul de film Alex Leo serban, sapte filme noi la care se alatura, ca intr-o punte peste timp, "Reconstituirea" lui Lucian Pintilie. Pe scurt: productii ale "noului val" si un film realizat acum 40 de ani.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.