Politia Rutiera va organiza periodic filtre pentru depistarea conducatorilor auto aflati sub influenta stupefiantelor

Politia Rutiera a organizat joi seara, pe Autostrada Soarelui, o actiune de amploare in care peste o suta de soferi au fost supusi testului antidrog. Astfel de verificari vor avea loc periodic in toate judetele tarii, pentru ca numarul celor care conduc sub influenta stupefiantelor a inceput sa creasca ingrijorator.

Desfasurare de forte, joi seara, pe Autostrada Soarelui. Pe o ploaie infernala, la 20 de kilometri de Bucuresti, politia a organizat pentru prima oara cel mai mare si complex filtru rutier din Romania.
Zeci de masini aflate in trafic au fost verificate "la sange" de echipaje ale politiei rutiere, politiei Autostrazi si Directiei de combatere a Crimei Organizate si Antidrog, impreuna cu reprezentanti ai Autoritatii Rutiere Romane si RAR. Timp de aproximativ patru ore, peste o suta de soferi au fost verificati amanuntit.
50 dintre acestia au fost supusi si testului antidrog. Desi s-au aratat surprinsi, unii dintre ei chiar suspiciosi, conducatorii auto au dat proba de saliva pe lamelele dispozitivului. Toate testele au iesit negative, spre usurarea politistilor, care stiu cel mai bine ce urmari au accidentele in care sunt implicati soferii aflati sub influenta drogurilor sau a altor substante halucinogene.

Filtre antidrog in toata tara

Politistii spun ca numarul soferilor care conduc drogati a inceput sa creasca ingrijorator, cu toate ca nu exista deocamdata date exacte. Din acest motiv, filtrele in care soferii vor fi testati antidrog vor fi din ce in ce mai dese.

"Astfel de actiuni vor fi organizate in toata tara si vom face tot posibilul ca testele antidrog sa fie din ce in ce mai frecvente in tipul raziilor politiei rutiere. Se va actiona impreuna cu cei de la antidrog, in zonele pretabile la consumul de droguri. Testarea antidrog a unei singure persoane costa aproximativ 20 de euro, bani suportati de politia romana.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.