Anul viitor va fi gata prima cladire controlata de un computer care vegheaza lumina, temperatura si consumul de utilitati.
Temperatura se regleaza de pe telefonul mobil, televizorul arata numai pro-gramele alese, iar accesul este posibil cu amprenta digitala, fara cheie - de asta vor beneficia locatarii primului bloc inteligent din Capitala, care va fi gata in iunie 2008. Situata in zona Piata Alba-Iulia, cladirea va oferi 76 de apartamente, cu suprafete cuprinse intre 60 si 130 de metri patrati.

Potrivit dezvoltatorului Jules Verne Imobiliare, romanii nu au fost foarte incantati de facilitatile cladirii, fiind inca disponibile la vanzare 20 de apartamente. Circa jumatate dintre cumparatorii de pana acum au fost straini, provenind din Franta, Anglia si chiar Coreea. Pretul unui apartament porneste de la 120.000 de euro fara TVA, adica 142.800 de euro, si ajunge la 300.000 de euro fara TVA (357.000 de euro), pentru o locuinta cu trei camere si 130 de metri patrati.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.