"Am discutat cu autoritatile ungare si exista un plan de prefezabilitate pentru constructia liniei de cale ferata rapida. Termenul de finalizare a liniei depinde de finantare si de conditiile tehnice pe care le impune aceasta cale ferata. Speram ca in sase-sapte ani sa avem o linie TGV (trenuri de mare viteza)", a spus Orban.

Potrivit ministrului transporturilor, pentru finantarea proiectului se are in vedere un parteneriat public-privat sau alocarea de resurse financiare de la buget. De asemenea, vor putea fi accesate si fonduri europene, din 2013.

Potrivit unei Declaratii Comune a Ministerului Transporturilor (MT) roman si a Ministerului Economiei si Transporturilor ungar adoptata miercuri la Sibiu, in sedinta comuna a guvernenelor celor doua state, va fi realizata o linie feroviara de mare viteza.

Ruta Budapesta - Bucuresti - Constanta va face legatura cu reteaua europeana de transport feroviar. Aceasta linie va lega Budapesta de Bucuresti si Constanta, ca o prelungire a axei de mare viteza Paris - Strasburg - Stuttgart - Viena - Bratislava - Budapesta, informeaza NewsIn.