Aproximativ 60 de sindicalisti din cercetare au pichetat sediul Ministerului Educatiei, Cercetarii si Tineretului, nemultumiti de faptul ca bugetul cercetarii nu este separat de cel al educatiei si de salariile prea mici din cercetare, informeaza NewsIn.

Sindicalistii sunt nemultumiti si de faptul ca cercetarea a pierdut, prin rectificarea bugetara, 200 de milioane de lei, care au fost transferate spre Ministerele Muncii si Transporturilor.

Radu Minea, presedintele Federatiei sindicatelor din cercetare a declarat ca salariile cercetatorilor sunt prea mici, in conditiile in care un cercetator de cea mai mare grupa primeste 1.500 - 1.600 lei. "Nu se face nimic pentru a opri plecarea cercetatorilor tineri in strainatate", a spus reprezentantul sindicalistilor.

Minea a mai spus ca e nemultumit si de faptul ca banii din cercetare care nu au fost cheltuiti vor fi redistribuiti "unde vor guvernantii, nu unde este nevoie". Cercetatorul a acuzat Ministerul Educatiei ca, prin "complicitate" cu AVAS, doreste transformarea patrimoniului cercetarii in "afaceri imobiliare”, prin privatizare.

Reprezentantii cercetatorilor spun ca Ministerul Educatiei ii ignora. "De patru ori i-am cerut o intrevedere ministrului educatiei Cristian Adomnitei si nici macare nu a raspuns", a mai spus Minea. Mai mult, sindicalistii nu vor depunde un memoriu la Ministerul Educatiei din cauza ca "nu au cui".

Cei aproximativ 60 de sindicalisti au protestat la sediul Ministerului Educatiei de la ora 8.30 pana la ora 12.00, informeaza NewsIn.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.