Filmul lui Robert Zemeckis va fi proiectat la Complexul Auditorium de la Muzeul National de Arta al Romaniei pe 20 noiembrie, anunta organizatorii.

Pelicula "Beowulf' este o adaptare a legendei medievale a razboinicului Beowulf, care il ucide pe monstruosul Grendel. Eroul va trebui apoi sa infrunte un dusman si mai fioros, mama lui Grendel, care doreste sa razbune moartea fiului. Proiectia filmului va avea loc de la ora 19.30, dupa gala de deschidere a festivalului.

Tot marti, de la 21.30, va rula si filmul "Asasinarea lui Jesse James de catre lasul Robert Ford", pentru care Brad Pitt a castigat premiul pentru Cel mai bun actor, la festivalul de la Venetia in 2007.

DaKINO este un festival international de film care se desfasoara la Bucurestei inca din anul 1991. La acest eveniment au fost invitati de-alungul timpului cineasti cunoscuti ca Nikita Mihalkov, Costa Gavras, Emir Kusturica, Jiri Menzel sau Anthony Minghella.

In programul competitional din acesta an au intrat 71 de filme de fictiune si 22 de filme de documantar, ce provin din 23 de tari.

Un total de 17 filme romanesti participa in cele doua competitii, printre care scurtmetrajele de fictiune "Acasa" si "Examen" de Paul Negoescu, "Balastiera 186" de Adina Pintilie si George Chiper, "Valuri" de Adrian Sitaru, dar si sase documentare, inclusiv "Sibiu-Hermannstadt" de Elvis Burlan si Mihaela Dimbean si "Bar de zi si alte povestiri" de Corina Radu.

Bruno Coppola, nepotul lui Francis Ford Coppola si varul lui Nicolas Cage, va fi presedintele juriului de fictiune al Festivalului International de Film DaKino 2007, comisie din care mai fac parte, printre altii, actorul Andi Vasluianu si criticul literar Dan C. Mihailescu.

In afara competitiei va fi prezentat documentarul lui Florin Iepan "Lugosi, The Fallen Vampire", iar gala de inchidere, din 24 noiembrie, va fi urmata de proiectia filmului "Atonement", cu Kiera Knightley, James McAvoy si Vanessa Redgrave.

Anul trecut, trofeul pentru scurtmetraj a fost castigat de Radu Jude, pentru filmul "Lampa cu caciula", premiat ulterior si la festivalul de la Sundance, dar si in alte festivaluri internationale.