Maine, la ora 18.00, in cadrul Galeriei Dialog a Primariei Sectorului 2, din Parcul Bucur Obor, se va lansa proiectul "27.Poezie de Bucuresti".

Antologia - carte si DVD - cuprinde poeme despre Bucuresti, scrise de 27 de poeti romani, printre care Ana Blandiana, Horia Garbea, Nora Iuga, Ioan Es. Pop. "27. Poezie de Bucuresti" este un proiect multimedia si multiart, realizat de Asociatia Scriitorilor Bucuresti - sectia poezie si TVR Cultural.

27 de poeti din generatii literare diferite sunt reuniti intr-o antologie unicat (carte si DVD), fiecare poet fiind prezent cu cate doua poeme dedicate Bucurestiului si, de asemenea, cu cate doua videoclipuri realizate de TVR Cultural. Criteriile de selectie pentru cei 27 de poeti au apartinut finantatorului, Comitetul Director al Uniunii Scriitorilor. Astfel, cei 27 sunt castigatorii Premiilor de poezie ale Asociatiei Scriitorilor Bucuresti si ale Uniunii Scriitorilor din Romania, intre anii 1994 si 2006.

In cadrul unui eveniment special, organizat la Galeria Dialog, maine, pe un ecran urias si pe mai multe plasme vor fi proiectate videoclipuri de Bucuresti cu cativa dintre cei mai importanti poeti romani contemporani, precum si 28 de fotograme realizate de artistul fotograf Mihaela Marin. 27 de sampanii "Poezie de Bucuresti" vor fi deschise cu acest prilej.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.