Astazi, la Institutul Cultural Roman are loc, incepind cu ora 18.00, vernisajul unei expozitii de fotografii cu tema „Arheologia industriala in Romania“, comentata si de Mircea Cartarescu, intr-un text introductiv.
Cele 30 de fotografii expuse la ICR pina pe 28 noiembrie sint realizate de Camil si Irina Iamandescu si provin din colectia lor privata. Vernisajul expozitiei va fi dublat de o dezbatere privind soarta arheologiei industriale pe teren romanesc, la care vor participa arhitectii Irina Iamandescu, Mihaela Bogateanu si Codina Dusoiu. Textul introductiv al expozitiei, scris de Mircea Cartarescu si intitulat „O crima si o idiotie“, este un manifest pro-salvarea cladirilor industriale lasate in paragina.

„Jumatate din fotografii sint facute in Banat, in zona Resitei si Aninei, cea mai populata in materie de vestigii industriale. Citeva dintre poze prezinta o mina de la Anina care intre timp a fost pusa in conservare si nu mai poate fi vizitata, caci a fost acoperita cu ciment“, explica fotograful Camil Iamandescu.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.