Principala preocupare a liderilor PSD este acum de a arunca rapid din miini bomba numita Omar Hayssam, colegul lor de partid implicat - inca nu se stie cum - in criza ostaticilor din Irak.

Dan Ioan Popescu, liderul PSD Bucuresti, si Mircea Ursache, fostul sef al organizatiei, s-au contrazis public in jurul calitatii de membru de partid lui Hayssam. Popescu a recunoscut ca Hayssam este membru al PSD Bucuresti, dar a spus ca a fost exclus de Adrian Nastase de pe listele parlamentare pe care il plasase Mircea Ursache. Ursache are alta varianta: "Hayssam nu a aparut niciodata pe listele preliminare ale PSD cit am condus eu organizatia. Eu eram presedinte al AVAS si stiam ca el era unul dintre marii debitori ai AVAS". Dan Ioan Popescu a spus ca, deocamdata, nu are nici un motiv sa ia o masura pe linie de partid impotriva lui Hayssam.

Afaceristul si-a depus adeziunea de inscriere in PSD Sector 1 pe 8 ianuarie 2001, ne-a declarat seful acestei organizatii, Daniel Tudorache, dar nu a exclus ipoteza ca Hayssam sa fie un membru mai vechi, dar inscris in alta organizatie. Hayssam are relatii apropiate cu Ion Iliescu, Dan Ioan Popescu, Ioan Talpes, Viorel Hrebenciuc, Ristea Priboi, dar toti au incercat sa nege ca l-ar cunoaste bine.

Iliescu se dezice si el

Ion Iliescu a incercat ieri, inutil, sa atenueze natura relatiei sale cu Omar Hayssam, spunind ca nu l-a mai luat intr-o delegatie oficiala din 2002. Inexact: in septembrie 2003, Iliescu a fost in vizita oficiala in Kazahstan, unde s-a discutat despre transportul petrolului caspic spre Europa. Potrivit informatiilor oferite de administratia prezidentiala, la vizita a participat si Omar Hayssam. Iar in 2002, din delegatia participanta la turneul asiatic al presedintelui Iliescu, a facut parte, pe linga Hayssam, si Mohammad Munaf, irakianul disparut o data cu cei trei ziaristi. Cei doi arabi au fost adaugati in ultima clipa pe lista initiala de oameni de afaceri care il insoteau pe Iliescu. Iliescu a spus ieri ca il deranjeaza "dezlantuirea, oarecum patologica, impotriva PSD si a fostului sef al statului".

Iliescu si Ponta cer retragerea din Irak

Criza jurnalistilor romani rapiti in Irak i-a facut ieri pe Ion Iliescu si Victor Ponta sa aprecieze ca Romania ar trebui sa-si retraga trupele din Irak. Iliescu, mai versat, a declarat ca autoritatile romane "ar putea lua in discutie, pe la jumatatea acestui an" o retragere, "daca lucrurile se mai linistesc". Victor Ponta a fost mai explicit: "Atit fostul guvern PSD, cit si actuala putere manifesta un servilism mare fata de SUA. Trebuie retrase trupele din Irak", a spus el.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.