Salariul minim la nivel national va fi in 2008 de 500 de lei, valoare unica valabila atat in contractele colective de munca intre sindicate si patronate, cat si pentru salarizarea bugetarilor, a declarat ieri ministrul muncii, Paul Pacuraru.
"Este nivel unic, am facut unirea intre cele doua niveluri, cel garantat in plata si cel negociat. Suntem bucurosi ca nu a fost nevoie de tensiuni suplimentare, atat sindicatele cat si patronatele au fost de acord. Vom elabora saptamana viitoare hotararea de guvern. Sindicatele au cerut, in masura in care cresterea economica pentru anul 2008 va fi buna, la rectificarea bugetara salariul minim sa mai poata creste", a spus Pacuraru.

In anul 2007, au existat doua salarii minime, unul de 390 de lei, stabilit de guvern, iar altul de 440 de lei, negociat intre sindicate si patronate, comenteaza NewsIn


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.