Cea mai recenta dintre premierele Teatrului Metropolis, "Jazzy Tarot", o combinatie de teatru si ritmuri de jazz, este un eveniment singular pe scenele din Romania, unde spectacolele tip musical nu prea si-au gasit locul si, mai ales, tonul potrivite.
Montarea de la Metropolis este, insa, o provocare artistica serioasa, in primul rand prin muzica live, compusa si interpretata de pianistul Mircea Tiberian, alaturi de invitatii sai, Horst Nonnenmacher (bass), Liviu Butoi (saxofon, flaut) si Horatiu Iliescu (vioara). Realizat in coproductie cu Interzone si Muzeul Literaturii Romane, "Jazzy Tarot" propune o stranie calatorie in propriile universuri.

Realizat ca un joc de-a repetitia, in care totul e permis si totul e posibil, spectacolul regizat de Luminita Anton, pe textele Savianei Stanescu, propune o suita de povesti in care spatiul si timpul se amesteca, iar adevarurile sunt rostite ca din intamplare. Nu intorci nici o carte, nu alegi si nu poti fi ales. Episoadele se deruleaza aleatoriu, nu exista inceput si nu exista sfarsit. Fiecare comentariu dintre momentele muzicale este ca o paranteza deschisa la jocul destinului. Printre multe cuvinte rostite si multe nerostite, printre franturi de melodii, se intoarce din cand in cand cate o carte de Tarot si adevarul se spune de la sine: "Dar cel care sta nemiscat in mijlocul furtunii va fi primul care va ridica palate din noroi."


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.