Din cei 28.000 de consumatori de droguri din Bucuresti, 24.000 prefera heroina injectabila

Chestorul Pavel Abraham, presedintele Agentiei Nationale Antidrog (ANA), a declarat ca in Bucuresti sunt aproximativ 28.000 de consumatori de droguri (aproximativ 75 la suta din consumatorii la nivel national), din care 24.000 sunt consumatori de heroina injectabila. De asemenea, consumul de marijuana in randul toxicomanilor romani ar putea creste, dupa ce, in acest an, autoritatile au descoperit cantitati mai mari din acest drog fata de anii precedenti.

In acest sens, Agentia Nationala Antidrog (ANA) a initiat un studiu. "Nu ar fi exclus ca la studiul care il facem in prezent sa avem surprize, in sensul ca a crescut numarul consumatorilor de cannabis, marijuana sau hasis, dupa caz, si a drogurilor sintetice, lucru care se intampla in intreaga Europa. Am avut asemenea semnale, in special in Transilvania, ca urmare a influentei pe care o are circulatia usoara intre unele orase din Transilvania si unele din Ungaria, unde, in mod cert, consumul este mult mai dezvoltat", a declarat chestorul Pavel Abraham, presedintele ANA, citat de Mediafax. Abraham a adaugat ca ANA desfasoara un studiu, impreuna cu un institut de sondaje de opinie, urmand ca in primavara sa fie publicate rezultatele acestuia.

Afacere profitabila

Una dintre cele mai profitabile afaceri este, in acest moment, traficul de droguri. Un adevarat flagel care tinde sa ia amploare in ciuda masurilor luate de autoritati si care, in ultimii ani, a inregistrat o adevarata ascensiune. Romania a fost si ea lovita in plin de acest flagel. In acest moment, in Romania, heroina poate fi cumparata aproape la fiecare colt de strada, iar cocaina in multe dintre cluburi. Grav este insa ca, in prezent, Romania a devenit o adevarata piata de desfacere. Stadiul de tara de tranzit al drogurilor a fost depasit de mult. Piata stupefiantelor in Romania s-a stabilizat. Cu cerere si oferta. Cu preturi bine stabilite. Un kilogram de cocaina valoreaza in Romania intre 50.000 si 100.000 de euro. In functie de puritate. Valoarea creste considerabil atunci cand este vanduta en-detail, gramul de cocaina osciland intre 200 si 300 de euro. Marijuana, in schimb, se vinde cu aproximativ 700 de euro kilogramul, iar un gram costa aproximativ sase-zece euro. Un kilogram de hasis oscileaza intre 2000 si 2500 de euro, iar gramul se vinde cu sapte euro. Heroina este cea mai cautata. Acest drog ajunge la aproximativ 20.000 de euro kilogramul, iar dintr-un singur gram se pot obtine intre 10 si 15 doze, ce costa intre cinci si zece euro. Tabletele de Ecstasy se vand cu 45.000 euro kilogramul, iar o pastila costa aproximativ 15 euro.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.