Wizz Air va lansa, pe 29 februarie 2008, o cursa intre Aeroporturil Bucuresti-Baneasa si International Cluj, a declarat ieri Jozsef Varadi, CEO al companiei. Zborurile vor avea loc in zilele de luni, miercuri, vineri si duminica, cu decolare seara, iar pretul unui bilet dus va porni de la 49 de lei, cu toate taxele incluse.

Compania nu a precizat care va fi costul maximal al biletelor, fiind stiut ca preturile mici sint valabile doar pentru un anumit numar de bilete, in special daca acestea sint rezervate din timp. Spre exemplu, in cazul unui zbor intre Bucuresti si Barcelona, cu un pret promotional anuntat de 89 de lei, Wizz Air cere 325 de lei daca biletul este cumparat cu una-doua zile inainte de plecare. „Pretul mediu al unui bilet Bucuresti-Cluj va fi situat in jurul a 100 de lei“, ne-au declarat reprezentanti ai companiei. In prezent, ruta este deservita doar de Tarom, care are mai multe zboruri pe zi catre Cluj. Preturile practicate de operatorul national pentru un bilet dus, cu toate taxele incluse, incep de la 120 de lei. Pentru efectuarea curselor, Wizz Air va folosi o aeronava Airbus A320, cu o capacitate de 180 de locuri, aceasta urmind sa fie cea de-a doua aeronava a companiei cu baza la Bucuresti.

Conducerea companiei Wizz Air este optimista in privinta profitabilitatii rutei. „Intentionam sa atingem un grad de ocupare de 84%, asemanator tuturor rutelor noastre. Incarcarea va fi de cel putin 70-75%“, spune Varadi. Daca tinta nu va atinsa, Wizz Air este pregatita sa micsoreze cit mai mult pretul biletelor ca sa umple avioanele.