Copiii romani din unele scoli din provinciile Treviso si Vicenza sunt insultati si amenintati sistematic de colegii lor italieni, a anuntat asociatia Tera Nova, informeaza NewsIn.

Mamele unor copii prefera sa-si tina copiii acasa, dupa ce acestia au spus ca au fost agresati verbal la scoala, mai ales dupa moartea Giovannei Reggiani, a declarat Ileana Fofuca, presedintele asociatiei de romani din zona Treviso.

O fetita de origine romana, in varsta de 12 ani, a incercat sa se sinucida sambata, aruncandu-se de la fereastra scolii unde invata, la Azzano Decimo, in provincia Pordenone. Medicii spun ca in acest moment, viata fetitei nu este in pericol, a relatat cotidianul La Repubblica in pagina electronica.

Fetita a cazut sase metri in gol intr-o gradina aflata sub fereastra de la etajul al doilea, de unde a sarit. Ea a fost transportata cu elicopterul la spitalul din Udine. Romanca are fracturi la coloana vertebrala si la glezna, dar va supravietui, au spus medicii. Colegii fetitei au vazut-o deschizand brusc fereastra de pe un coridor al scolii si aruncandu-se in gol.

Potrivit primelor informatii, ea s-ar fi certat cu parintii sai carora le spusese ca nu mai vrea sa mearga la scoala, fara a-si explica in niciun fel decizia. Pe banca fetitei a fost gasit si un bilet de adio, care in prezent este analizat de politia.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.