Anticarii care-si au standurile langa zidurile Universitatii din Bucuresti sunt nevoiti sa-si inchida pravaliile, intrucat Primaria Sectorului 3 i-a instiintat ca autorizatia de functionare a acestora a expirat si sunt in ilegalitate
Anticarii cer o pasuire pana cand isi vor rezolva problema actelor. Acestia sustin ca "pana nu demult", spatiul respectiv apartinea Primariei Capitalei, drept pentru care isi depusesera actele pentru o noua autorizatie acolo. "Nici noi nu suntem usa de biserica, trebuie sa ne rezolvam problemele legale, insa nu vrem sa fim tratati ca niste masele stricate. Vindem totusi carti, nu masini vechi", ne-a spus presedintele Asociatiei de Anticari Cartea Veche, Dan Petre Popa.


SOMATIE. Negustorii au povestit ca, de mai bine de zece ani, singura lor sursa de venit vine din vanzarea cartilor vechi si vor sa li se ofere sansa sa negocieze cu primaria conditiile pe care trebuie sa le indeplineasca pentru a ramane acolo. Motivele invocate de anticari ar fi faptul ca ei au devenit un soi de centru informal de informatii pentru vizitatorii straini, curiosi sa mearga pe urmele Revolutiei din 1989: "Multi dintre tampitii care ingheata de frig aici, langa standuri, stiu engleza, franceza, rusa - si sunt ca niste ghizi. Spuneti-mi si mie, unde in zona asta, poate un strain sa afle amanunte despre oras?", ne-a spus un anticar, Teodor Banu.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.