Pentru cele obligatorii semnasera peste jumatate din persoanele estimate a intra in sistem. Conform arbitrului pensiilor, mai mult de 50% din salariatii cu varsta pana in 45 de ani au aderat la Pilonul II. "Cred ca pana la finele campaniei de aderare, 17 ianuarie 2008, circa 3,4 milioane de persoane se vor inscrie la un fond de pensii obligatoriu", a declarat Mircea Oancea, presedintele Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP).

ING Fond de Pensii a atras 700.000 de clienti in primele 45 de zile ale campaniei de aderare la fondurile de pensii obligatorii (Pilonul II), a declarat, vineri, directorul general al ING Asigurari de Viata, Bram Boon. De asemenea, conform oficialilor companiei, un alt varf al campaniei de aderare se va inregistra in ianuarie, si poate chiar si de sarbatori cand oamenii se intalnesc, discuta si isi fac planuri pentru viitor.
"Obiectivul urmarit este atragerea unui milion de clienti pe Pilonul II, respectiv 30% din numarul persoanelor eligibile. Cand am anuntat obiectivele, au fost voci in piata care si-au exprimat scepticismul, dar rezultatele confirma previziunile noastre", a spus Boon.