Seria "Harry Potter", de J. K. Rowling, s-a situat pe primul loc in topul celor mai recitite carti, potrivit rezultatelor unui sondaj realizat in Marea Britanie de un celebru lant de cafenele, informeaza Reuters.
Printre cele mai recitite carti se numara atat volume din literatura clasica, precum "Mandrie si prejudecata", de Jane Austen, si "Jane Eyre", de Charlotte Bronte, dar si carti fantastice sau de actiune, precum trilogia "Stapanul inelelor", de J. R. R. Tolkien, si "Codul lui Da Vinci", de Dan Brown. Oamenii spun ca recitesc anumite carti pentru ca prezinta povesti fantastice, care nu obosesc. Repondentii au indicat ca la fiecare noua lectura descopera elemente inedite, dar si lucruri familiare si ca se simt bine pentru ca se pot baza pe personaje. La sondajul realizat de lantul de cafenele Costa au participat 2000 de cititori.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.