Organizatia "Salvati Copiii" a prezentat ieri o statistica alcatuita in urma datelor inregistrate de Inspectoratul General al Politiei Romane, potrivit careia, peste 3500 de copii au fost victime ale actelor de violenta de la inceputul anului, cinci dintre acestia decedand in urma loviturilor primite.
Din cei 3500 de copii, victime ale violentei, in primele noua luni ale anului 2007, 2740 au fost cazuri de lovire sau alte violente, 167 vatamari corporale, 36 vatamare corporala grava, 518 vatamare corporala din culpa, 34 rele tratamente aplicate minorului, iar cinci dintre cazuri au fost lovituri cauzatoare de moarte. In ceea ce priveste cazurile de deces, una dintre victime avea pana in 14 ani, celelalte patru avand varste cuprinse intre 14 si 18 ani. Totodata, Autoritatea Nationala pentru Protectia Drepturilor Copilului (ANPDC), a avut in evidenta, in primul semestru al anului, 751 de cazuri de abuz fizic asupra copilului, 359 dintre ele fiind inchise. Potrivit datelor ANPDC, 380 dintre cazurile de abuz fizic asupra minorului au fost inregistrate in mediul urban, 371 in mediul rural, iar pentru 91 dintre minori s-a dispus plasament in regim de urgenta. Majoritatea cazurilor de abuz fizic s-a produs in mediul familial (644), 20 in unitatile de invatamant, sapte in servicii rezidentiale, patru in alte institutii si 52 in alte locatii.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.