La cea de-a 16-a editie a Festivalului Uniunii Teatrelor din Europa, cele mai multe bilete s-au vindut la spectacolul Teatrului Bulandra.

Teatrul este, in aceasta perioada, reperul principal al orasului Torino: 17 spectacole venind din cele mai tari teatre ale continentului se joaca in cele 7 sali ale teatrului municipal, Teatro Stabile, una mai fermecatoare si mai plina de istorie decit alta. Absolut speciala este Sala „Il Cavalerizzo“, un fastuos grajd gindit magnific pentru caii familiei de Savoia, transformat cu succes in sala de spectacol.

Teatrul Bulandra va juca pe 24 si 25 noiembrie premiera „Ce pacat ca e curva!“ de John Ford, in regia lui Alexandru Darie. Pe 17 si 18 noiembrie va fi prezent la Torino si spectacolul de mare succes „Vinerea lunga“, realizat de Tompa Gabor si montat la Teatrul Maghiar din Cluj. Cele mai impresionante spectacole care s-au jucat pina acum la Torino au fost „Regele Lear“, in regia lui Lev Dodin, montat la Teatrul Maly din Sankt Petersburg, cu care s-a deschis festivalul, si „Andromaca“, montat de Declan Donnellan la „Theatre des Bouffes du Nord“ din Paris, jucat pe 29 si 30 octombrie. Comunitatea romana din Torino, care numara mai bine de 100.000 de persoane, a facut ca spectacolul cel mai bine vindut din festival sa fie cel al Teatrului Bulandra.

La inceputul acestei saptamini, la Festivalul Uniunii Teatrelor din Europa s-au jucat doua spectacole: „Play Strindberg“ de Friedrich Durenmatt, regia Georges Lavaudant, montare a Teatrului „La Abadia“ din Madrid, si „O Saque“ de Joe Orton, regia Ricardo Pais, Teatrul National „San Joao“ din Porto.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.