Ungaria ar putea anunta in sedinta de guvern comuna, care va avea loc in 14 noiembrie, la Sibiu, o extindere domeniilor in care lucratorii romani de pot angaja in Ungaria, a anuntat astazi, secretarul de stat din Secretariatul General al Guvernului, Attila Cseke.

Potrivit secretarului de stat, care se ocupa cu organizarea evenimentului, romanii se pot angaja in Ungaria in prezent, in patru domenii, care cuprind 284 de specializari. "Speram la o largire a domeniilor la sedinta comuna", a declarat Cseke, dupa cum informeaza NewsIn.

Alte documente care vor fi semnate la sedinta din acest an vizeaza dezvoltarea si modernizarea drumurilor secundare care traverseaza frontiera romano-ungara si realizarea unei cai ferate de mare viteza pe ruta Budapesta - Bucuresti - Constanta, care va fi construita in prelungirea rutei Budapesta - Viena - Paris.
Totodata, Ungaria se va angaja printr-un document bilateral sa sustina aderarea Romaniei la Spatiul Schengen.

Ungaria va adera la Spatiul Schengen la 1 ianuarie 2008, iar tinta Romaniei este 2011. "Ungaria dispune de o experienta pe care Romania doreste sa o preia", a spus Cseke.

Bugetul alocat de executiv pentru desfasurarea celei de-a treia sedinte de guvern comune este de un milion de lei. Prima sedinta comuna a celor doua guverne a avut loc la Bucuresti, in 2005, cand au fost semnate 15 documente bilaterale. La cea de-a doua, care a avut loc anul trecut, la Budapesta, au fost semnate zece documente bilaterale.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.