Sid Ganis, presedintele organizatiei care acorda anual cea mai cunoscuta distinctie din lumea filmului, Oscarul, a spus ca spera sa inceapa lucrul pe suprafata de 3,24 hectare din centrul Hollywood-ului in 2009 si sa finalizeze muzeul in 2012.

Dar exista deja cateva probleme, dupa cum au recunoscut si Ganis si Portzamparc si anume ca, muzeul nu a fost inca proiectat si ca nu exista inca un buget pentru realizarea lui.

Ganis a numit insa anuntul de astazi, un pas decisiv in realizarea primului muzeu important dedicat filmului de la Los Angeles. Muzeul va fi orientat cu fatada spre nord, spre celebrul semn „HOLLYWOOD”.

De Portzamparc, care in 1994 a primit cel mai important premiu din arhitectura, Pritzker Prize, a proiectat Cite de la Musique si Cafe Beaubourg, ambele in Paris, si Ambasada Frantei de la Berlin. In SUA, arhitectul a fost laudat pentru designul turnului LVMH (unde are sediul grupul Moet Hennessy-Louis Vuitton ), din New York.

"Sunt cu adevarat pasionat de cinema si fac deseori legatura dintre aceasta arta si arhitectura", a spus arhitectul, care a adaugat ca muzeul de la Hollywood va juca un rol unic in a transporta vizitatorii in universul filmelor.

Ganis a explicat ca muzeul va deveni o atractie turistica majora in Los Angeles, unde s-au construit cateva cladiri celebre recent, inclusiv Getty Center si Disney Hall, unde isi are sediul Filarmonica din Los Angeles.