Operatiunea de recuperare a trupurilor celor trei membri ai echipajului elicopterului prabusit ieri seara, intre localitatile argesene Ungheni si Strambeni, in incinta unei societati agricole, s-a incheiat azi dimineata, in jurul orei 5.00, informeaza NewsIn.

Membrii comisiei de ancheta au stat toata noaptea in localitatea argeseana impreuna cu autoritatile locale si au reusit sa stranga bucata cu bucata resturile aparatului de zbor. Toate componentele elicopterului, inclusiv cutia neagra, au fost deja transportate la Baza 90 Otopeni, unde vor fi analizate de procurori si experti militari.

"Am ridicat trupurile celor trei piloti si va pot spune ca sunt intr-o stare greu de descris. Am ridicat si cutia neagra, dar nu pot sa ma pronunt daca poate fi sau nu decriptata", a declarat colonelul Adrian Parvu, purtatorul de cuvant al Fortelor Aeriene Romane. De asemenea, seful comisiei tehnice de ancheta, general de flotila aeriana Ionel Stanciu din cadrul Statului Major General a declarat ca in 30 de zile, comisia de ancheta va inainta raportul catre ministrul Apararii cu privire la cauzele accidentului.

Trupurile celor trei victime au fost transportate la Serviciul Medico Legal (SML) Arges si a fost efectuata deja autopsia. "Fara urma de indoiala, moartea s-a produs in urma precipitarii si prin contorsiunea habitaclului, exclus prin explozie, flacara sau carbonizare. Mecanicul era prins sub motoare, strivit. Ceilalti doi piloti erau pe scaunele lor cu multiple fracturi deschise, cum rar se pot vedea. Ma indoiesc ca exista martori care sa afirme ca cineva a mai strigat dupa ajutor", a precizat doctorul Dan Manu, seful SML Arges.

Trupurile comandorului Bucur Nicolae, al locotenentului Craiu Ionel si al maistrului militar Ticea Adrian Alexandru vor fi ridicate in cursul zilei de astazi de la Morga Spitalului Judetean Arges cu un camion al armatei. Sicriele celor trei piloti vor fi depuse la Baza Aeriana 90 Otopeni. Rudele celor decedati au sosit la Pitesti si vor astepta camionul armatei. La Ungheni, un boldozer a curatat toate resturile, iar un tractor incarcat cu nisip niveleaza zona, informeaza NewsIn.

Serviciul de Ambulanta si Inspectoratul Judetean pentru Situatii de Urgenta au fost alertate telefonic, ieri seara, despre accident, chiar de primarul localitatii Ungheni, Cornel Neacsu. Primarul a mai informat serviciile de interventie ca, imediat dupa prabusire, s-a auzit o explozie si elicopterul a luat foc.

Seful Inspectoratului Judetean pentru Situatii de Urgenta Arges, Nicolae Grosu, a declarat, ieri seara, la Realitatea TV, ca elicopterul prabusit langa localitatea Ungheni, era un aparat militar Puma SOCAT.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.