Doctorul care a descoperit virusul hepatic B explica ce trebuie sa facem pentru a controla hepatita B

Vaccinarea unui numar cat mai mare de romani si tratarea purtatorilor virusului hepatitei B intr-un procent cat mai mare sunt principalele masuri care ar trebui luate de Romania pentru a scadea numarul celor infectati cu acest virus ce poate da complicatii mortale.

Acestea sunt principalele recomandari pe care profesorul in medicina Baruch Blumberg, cel care a primit Premiul Nobel pentru descoperirea virusului hepatitei B, le are pentru tara noastra.

In jur de un milion de romani sunt infectati cu acest virus, in foarte multe cazuri infectarea facandu-se inainte de 1989 sau imediat dupa, cand sangele nu era bine controlat. Doar 3.600 de bolnavi purtatori ai virusului hepatitei B si C sunt insa tratati anual din fondurile casei de asigurari de sanatate. Pe viitor, s-ar putea ca tratamentele sa se poata face mai eficient in functie de predispozitia genetica a celor infectati.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.