Resursele de energie ale Romaniei scad, comparativ cu anul trecut, se arata intr-un raport al Institutului National de Statistica.
Datele comparative - ianuarie / septembrie 2007 fata de ianuarie / septembrie 2006 - arata ca atat resursele de energie primara, cat si cele de energie electrica au scazut, in timp ce consumul final de energie inregistreaza o tendinta de crestere. Romania are resurse de energie primara cu 2,5 procente mai mici decat in urma cu un an. Datele Institutului National de Statistica arata un total de 30,2 milioane de tone echivalent petrol pentru principalele resurse de energie primara. Au scazut si productia si importurile in perioada ianuarie-septembrie 2007, comparativ cu anul trecut. Romania produce cu 2,2% mai putina energie si importa cu aproape 3 procente mai putin, se arata in raportarea INS. In schimb, consumul de energie electrica a crescut. De exemplu, iluminatul public a inregistrat o crestere cu 5,1% comparativ cu perioada ianuarie-septembrie 2006. Totodata, a crescut consumul populatiei, cu 6,4%. In total, consumul final de energie a fost cu 1,5 % mai mare decat in primele 9 luni ale anului 2006, si a ajuns la peste 37 de miliarde de kilowati-ora.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.