Proiectul initiat de Teatrul de revista "Constantin Tanase", dezvoltat si finantat de Primaria Capitalei, si-a propus sa bucure romanii aflati la lucru in Madrid, Roma si Torino, oferind un spectacol amplu, cu vedetele sale apreciate si trupa de balet. Turneul a inregistrat succes, demonstrand ca artistii pot lumina imaginea Romaniei chiar si in momente dificile, cand altii o intuneca.
Cand Italia era socata de o crima ce implica un cetatean roman de etnie rroma, turneul Teatrului "Tanase" continua la Alessandria si Torino, iar autoritatile locale ii primeau cu ospitalitate pe artistii romani. Am avut temeri in acele zile ca nu vom fi priviti cu ochi buni, dar italienii intalniti pe strada, care aflau ca suntem romani, isi exprimau doar mahnirea ca si "romanii isi au neghina lor". In Italia muncesc legal peste 600.000 de romani, cifra concetatenilor nostri fiind estimata la peste un milion prin cei care nu si-au declarat prezenta pe teritoriul italian.

Spectacolul "O seara la Tanase", prin cele patru reprezentatii sustinute la Roma, Alessandria si Torino, a umplut pana la refuz sali de peste noua sute de locuri, ramanand la usile lor sute de romani din numeroasa noastra diaspora. In Italia legea e drastica si respectata, pompierii nu accepta nici un spectator in picioare, ramas fara loc intr-o sala de teatru. De altfel, la Torino, in ultima zi a turneului, cand au patruns in sala peste 200 de spectatori, fata de cei o mie ce isi ocupasera locurile, pompierii au tras cortina de fier protectoare la incendii, au intrerupt prologul sustinut de Valentina Fatu si i-au rugat pe cei aflati in picioare sa paraseasca sala. Cu regret, dar disciplinati, intelegand ca reprezentatia poate fi suspendata, spectatorii aflati in dificultate au parasit imediat teatrul.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.