Cautarile cadavrului avocatei Elodia Ghinescu au continuat si ieri. Politistii, ajutati de jandarmi si de un cine special antrenat, au cercetat cimitirul central din Brasov, unde au studiat cu atentie gropile proaspat sapate si cavourile ale caror cai de acces au fost proaspat zidite

In ciuda eforturilor depuse, anchetatorii nu au gasit nimic important pentru dosar. Cimitirul cu pricina se afla la o mica distanta de locuinta sotilor Cioaca-Ghinescu, fapt ce i-a facut pe anchetatori sa ia in calcul si varianta ca politistul Cristian Cioaca putea ascunde cadavrul sotiei sale in acest loc. Pe de alta parte insa, paznicii cimitirului cu pricina au precizat ca este exclus ca suspectul sa fi adus aici cadavrul Elodiei, intrucat cimitirul este monitorizat non-stop.

Surse din cadrul echipei de ancheta au declarat, pentru ziarul “Gardianul”, ca, in proportie de 90 la suta, telefoanele mobile ale Elodiei Ghinescu sunt ingropate in acelasi loc cu trupul avocatei.

Semnalul telefoanelor

Cele doua aparate, unul conectate la reteaua Orange, iar celalalt la Zapp, au fost inchise in ziua de 29 august, in jurul orei 16:30, in apartamentul din Brasov, iar din acel moment comunicarile Serviciului Roman de Informatii facute catre Parchet nu au mai putut oferi niciun element cu privire la localizarea lor.

Acest fapt ii face pe anchetatori sa creada ca aceste telefoane fie au fost distruse de catre asasin, fie ele au fost ascunse odata cu ingroparea cadavrului victimei. Un telefon mobil poate fi localizat doar in momentul in care este conectata bateria, aceasta alimentand aparatul si antena, emitand astfel un semnal catre releul de comunicatii din zona in care se afla. Asa au reusit anchetatorii sa stabileasca atat traseul facut de Cristian Cioaca in noaptea de 29 spre 30 august, cand s-a dus la Pitesti, sa se intalneasca cu amanta sa, cat si ora la care a revenit in Brasov. Mai mult, procurorii au identificat, pe traseul Brasov - Rucar locul exact in care Cristian Cioaca a oprit pentru cateva minute si faptul ca, dupa ora 3.00, in dimineata zilei de 30 august, telefonul politistului se afla in apartamentul din Brasov.

Cum insa telefoanele Elodiei nu pot fi localizate, anchetatorii au un important impediment in a gasi si locul in care cadavrul acesteia a fost ascuns de prezumtivul asasin.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.