Editia on-line a publicatiei italiene "La stampa" prezinta povestea lui Adrian, un transexual care a parasit Romania acum sapte ani, pentru a face o operatie de schimbare de sex in Italia

Desi s-a nascut femeie, Adrian si-a dorit sa devina barbat: "Am venit in Italia pentru ca aici exista posibilitatea sa faci operatie de schimbare de sex, in Romania nu se poate. Mi-am vandut casa si tot ce aveam si am pornit pe un drum nesigur, acum sunt aici, lucrez si sunt multumit.".

Nu doar persoane care fug de mizerie si nu doar persoane care sunt in cautare de lucru vin din Romaia si ajung in Italia, aici vin si persoane discriminate pentru orientarea lor sexuala, asa cum este Adrian Visan, de 38 ani, un tanar care s-a straduit sa devina barbat si in acte.

"Chiar daca Romania a intrat in UE, in aceasta tara cine isi face cunoscuta identitatea sa sexuala, este o femeie sau un barbat mort. Inainte sa vin in Italia am fost arestat, am stat in inchisoare, imi cereau sa dau socoteala de ce ma imbracam in acel mod, de ce purtam haine de barbat, ma acuzau ca aveam documente falsificate sau furate. Nu doar transexuali, ci si persoanele gay sunt atacate, lovite pentru motivul ca sunt homosexuali."

"Nici in Italia nu e usor, sustine Adrian, pentru ca legea aproba schimbarea, dar din cauza discriminarilor care exista in continuare este dificil sa iti gasesti o slujba.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.