Singurul roman care a fost in spatiu crede ca urmatorul roman pe Luna ar putea fi un milionar.
Fostul cosmonaut roman Dumitru Prunariu (foto) sustine necesitatea elaborarii unei rezolutii a ONU in ceea ce priveste masurile de evitare a ciocnirii unui asteroid cu Terra. Cosmonautul face parte dintr-o asociatie care se ocupa, printre altele, cu studierea asteroizilor cu potential pericol. Unul dintre acestia, potrivit cosmonautului, este Apophis, care va trece pe linga Pamint in anul 2029 si ar putea lovi planeta in anul 2035, daca va fi deviat de atractia gravitationala a acesteia. „Implicatiile la nivelul Terrei sint majore. Indiscutabil, fata de alte dezastre naturale, un astfel de asteroid si impactul cu Pamintul este previzibil cu ani inainte. Principala problema nu se pune referitor la viata pamintenilor, pentru ca acestia pot fi trimisi spre alte zone, dar implicatii majore sint la nivelul infrastructurii terestre, industriale, sociale“, a explicat primul roman care a ajuns in spatiul cosmic.

Prunariu a facut aceste declaratii ieri, cind a primit titlul de Doctor Honoris Causa de la Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca. El a afirmat ca, desi Romania este printre „campioni“ in ceea ce priveste cercetarea spatiala, urmatorul roman care ar putea ajunge in cosmos ar fi mai degraba „un turist spatial“ decit un cosmonaut. „Agentia Spatiala Romana este recunoscuta in cercetarea stiintifica in domeniu. Dar orice zbor in spatiu are, acum, implicatie politica.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.