Partida de vanatoare a fost organizata pe raza Ocolului Silvic Ceala, din apropierea orasului aradean Pecica. Presedintele de onoare a AJVPS Arad a declarat ca i-a indicat italianului locul in care sa stea, dar acesta a parasit zona.

„Eu am incercat sa trec cu masina un canal, dar pentru ca nu am putut m-am intors. Am oprit masina si cand am coborat am vazut miscandu-se ceva in iarba, ceva ca o spinare de animal. Iarba fiind joasa, am zis ca nu poate fi om, dar nici prin gand nu mi-a trecut ca el s-a culcat in iarba“, a declarat Virgil Velin, presedintele de onoare al Asociatiei Judetene a Vanatorilor si Pescarilor Sportivi din Arad.

O echipa formata din procurori criminalisti si politisti s-au deplasat pe fondul de vanatoare, pentru a stabili cauzele in care a fost impuscat mortal cetateanul italian. „Din primele cercetari efectuate s-a stabilit ca moartea cetateanului italian a fost accidentala, din cauza nerespectarii normelor privind vanatoarea“, a declarat Cristian Lazar, procuror criminalist.

Italianul a sosit la Arad inca de joi, pentru a participa la partida de vanatoare pentru pasari, organizata de Asociatia Judeteana a Vanatorilor si Pescarilor Sportivi (AJVPS) din Arad.