Beneficiind de avantajul distantei nu foarte mari, in acest an, romanii au luat cu asalt litoralul bulgaresc. Astfel, tara noastra a asigurat cel mai mare numar de turisti care fie si-au petrecut vacanta la vecinii de peste Dunare, fie au ales sa tranziteze aceasta regiune in drumul lor catre alte destinatii.

Potrivit presei bulgare, cei mai multi turisti straini care au vizitat Bulgaria in intervalul ianuarie-septembrie 2007 au fost romani, respectiv 1,3 milioane de persoane, in crestere cu 40% fata de perioada similara a anului trecut, jumatate dintre acestia fiind in tranzit catre Grecia.

Din numarul total de vizitatori romani, 600.000 de persoane si-au petrecut oficial vacanta in Bulgaria. Isteria litoralului bulgaresc i-a cuprins pana si pe nemti, tara care ocupa locul doi dupa numarul turistilor.
Datele oficiale bulgare arata ca 730.000 de nemti au vizitat Bulgaria in primele noua luni ale anului, in crestere cu 17% fata de perioada similara din 2006. Dintre acestia, 520.000 de germani si-au petrecut vacanta in Bulgaria, iar restul au fost in tranzit.