Controversatul proiect de parteneriat public-privat de la Casa Radio ar putea intra in linie dreapta, dupa ce Plaza Centers a preluat, prin compania israeliana Elbit Medical Imaging, 75% din proiect
Pe malul Dambovitei s-ar putea ridica Roata Bucurestiului - o constructie similara celebrului London Eye - care va oferi vizitatorilor, de la o inaltime de aproximativ 90 de metri, imagini panoramice unice asupra Bucurestiului. “Orice oras are nevoie de un simbol, de un loc unde petreci 10-15 minute ca sa vezi toata panorama orasului, de un ochi al orasului”, a declarat Mordechay Zisser, presedintele grupului Europe Israel, care controleaza compania Plaza Centers. Tot aici s-ar putea construi pe o lungime de 95 de metri, de-a lungul Dambovitei, cea mai mare fantana cantatoare din lume. Cele doua viitoare simboluri ale Capitalei fac parte din proiectul imobiliar Dambovita Center, relansat dupa ce Plaza Centers, o subsidiara a companiei israeliene Elbit Medical Imaging Ltd, a preluat 75% din actiunile proiectului de parteneriat public-privat.

PLANURI. A doua mare cladire comunista, dupa Casa Poporului, Casa Radio sta neterminata in inima Capitalei din 1989. Ideea de a transforma ruina ceausista intr-un mare centru comercial a aparut in anul 2003, cand Ministerul Transporturilor a semnat un contract de parteneriat public-privat cu un grup de actionari turci, care insa nu au avut forta financiara de a demara lucrarile. Ministrul Lazlo Borbely a renegociat contractul, si la sfarsitul anului 2006 a fost semnat un act aditional prin care Plaza Centers a intrat in actionariatul firmei Dambovita Center si a preluat managementul proiectului. Potrivit proiectului depus la Primaria Capitalei, aici se va construi un mall care ofera spatii comerciale de peste 100.000 mp, spatii de divertisment si relaxare, precum si un hotel de cinci stele cu 320 de camere si un complex apparthotel cu 115 apartamente. Si doua turnuri de birouri cu 40 de niveluri, unitati rezidentiale si o cladire pentru o Autoritate Publica a statului roman, construita ca angajament in cadrul parteneriatului public-privat.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.