Principalul trofeu al DOK Leipzig, al doilea festival european de documentar ca importanta, i-a revenit mediumetrajului Adinei Pintilie, care a cistigat si 10.000 de euro.
Documentarul „Nu te supara, dar...“, regizat de Adina Pintilie, a figurat in perioada 29 octombrie-4 noiembrie in competitia internationala a Festivalului de Film Documentar de la Leipzig - DOK Leipzig 2007, a doua ca importanta de pe vechiul continent, dupa IDFA Amsterdam. Filmului Adinei Pintilie ii tineau companie in aceasta categorie alte 21 de documentare din intreaga lume. Pelicula a fost proiectata de doua ori in cadrul evenimentului. Iar duminica i-a revenit premiul cel mare al festivalului, adica Trofeul „Golden Dove“ si cei 10.000 de euro aferenti.

Juriul, format din regizorii Octavio Cortazar, Anat Even, Victor Kossakovsky, Klaus Wildenhahn si din reprezentanta Festivalului Full Frame, Durham, Nancy Burski, si-a motivat astfel alegerea: „Putem sa ne recunoastem, pe noi si pe vietile noastre, in repetitiile acestor oameni. In doar opt zile, Adina Pintilie a reusit sa gaseasca speranta acolo unde nu exista nici urma de asa ceva“. Alaturi de regizoare, din echipa care a realizat acest mediumetraj documentar au facut parte Sorin Gociu (imagine) si Ligia Smarandache de la TVR Cluj (montaj/sunet).


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.