Dupa scandalul izbucnit in Peninsula, exista deja conationali de ai nostri concediati de patroni, iar altii nu sunt priviti cu ochi buni de italieni
Romanii care muncesc la Roma sau in jurul orasului fara contracte de munca au inceput sa simta efectele decretului de expulzare. Unii au fost trimisi pe drumuri de patronii care le promiteau acte in regula, iar altii au fost chestionati pe strada de carabinieri. „Au fost deja romani concediati de patroni dupa scandalul izbucnit, iar altii au inceput sa fie priviti altfel de colegii lor italieni”, spune Iulian Manta, resonsabilul pentru imigranti din cadrul confederatiei FENEAL-UIL.

Decretul ii nelinisteste si pe oamenii care lucreaza de multi ani in Italia, cu acte in regula. Pe acestia, situatia i-a determinat sa le fie putin frica, dar mai degraba rusine ca in pasapoartele lor scrie ca sunt cetateni romani.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.