Organele prelevate de la o romanca decedata in urma unei intoxicatii cu metanol au salvat viata a trei sicilieni, scrie cotidianul La Gazzetta del Mezzogiorno.

Prelevarea organelor a avut loc in spitalul din Ragusa, in care aceasta a decedat. Sotului ei si-a dat acordul ca organele femeii sa fie folosite in salvarea altor vieti.

Potrivit precizarilor furnizate de Centrul regional de transplanturi, ficatul Lidiei Racu a fost transplantat la clinica Ismett din Palermo unui barbat suferind de ciroza hepatica. Un rinichi a fost transplantat unui pacient internat la Policlinica universitara din Catania, iar celalalt rinichi, unei femei aflate sub tratament la spitalul municipal din Palermo. Corneea a fost cedata bancii de organe a unui centru de oftalmologie.

Cotidianul subliniaza ca este cea de-a treia donare de organe din partea unei familii de romani in ultimele luni. Lidia Racu si sotul sau lucrau ca muncitori agricoli sezonieri la Vittorias si lasasera acasa trei copii minori.


Despre autor:

Realitatea

Sursa: Realitatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.