Piata locurilor de munca s-a dublat in ultimul an, sustine un index Bestjobs. Potrivit aceluiasi document, circa 80% din anunturile de angajare sunt pe Internet si 46% dintre romani vor sa munceasca in strainatate.
Datele prezentate de portalul online de locuri de munca arata ca in domeniul sanatatii, ofertele de locuri de munca au crescut cu 160%, in turism cu 137%, in constructii cu 161%. Cele mai mari cresteri s-au inregistrat in asigurari si in domeniul bancar, de 237% si de 215%, fata de aceeasi perioada a anului trecut. Cresterea a fost determinata de introducerea pilonului II al sistemului de pensii private. Si domeniul IT a inregistrat o crestere semnificativa a ofertelor de locuri de munca, dar numarul celor care si-au trimis CV-urile la firmele IT a scazut in ultimul an din cauza crizei de specialisti. Lipsa de personal in domeniul IT a determinat cresterea salariilor si a puterii de negociere a candidatilor. De altfel, salariile din acest domeniu au ajuns la niveluri ridicate, de peste 2.000-3.000 de euro lunar, ceea ce ar putea determina o scadere a atractivitatii Romaniei pentru investitori.

Cresteri de oferte in UE. Potrivit unui sondaj realizat de Bestjobs in luna septembrie 2007 pe un esantion de 3.450 de persoane, 46% dintre romani afirma ca ar dori sa munceasca in strainatate. De altfel, dupa aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, numarul de job-uri din strainatate a crescut cu 359% din septembrie 2006, iar numarul de companii care recruteaza pentru proiecte in strainatate este in continua crestere.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.