Romanii si bulgarii sunt oamenii cei mai nefericiti din Europa. Dintr-un studiu realizat de Centrul de Analiza Strategica al Guvernului Frantei reiese ca numai 9% din romani si 8% din bulgari se declara foarte fericiti

Media europeana este de 26%, iar tara cu cel mai inalt indice de fericire se arata a fi Irlanda: 46%. Printre cauzele pesimismului romanilor si bulgarilor se numara in primul rand saracia. Pragul saraciei este de altfel calculat cu totul diferit in estul si in vestul Europei. Astfel, daca in Romania pragul saraciei este stabilit la 61 de euro pe luna, in Franta el este de 797, iar in Luxemburg 1424 euro pe luna. Sigur, diferentele de la o tara la alta in calcularea pragului saraciei devin mai putin nete atunci cand se ia in considerare puterea de cumparare, dar chiar si asa Romania ramane pe ultimul loc.

Romania este, de asemenea, tara care consacra cea mai mica parte din produsul intern brut invatamantului: numai 3,29%, cand media europeana este de 5,09%.

Tot asa, Romania este penultima in clasamentul realizat in functie de nivelul delincventei denuntate la politie. Numai in Cipru cetatenii se arata a face dovada unui civism si mai mic decat in Romania.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.