La fel ca toate marile evenimente, se intampla doar o data pe an. Sunt doar 5 si sunt cei mai buni din domeniul lor. Sunt acei studenti excelenti care merita sa fie cunoscuti, incurajati si recompensati pentru performantele lor academice si extracurriculare.

Este vorba despre proiectul Studentul Anului, organizat de Voluntari pentru Idei si Proiecte (VIP Romania). Acesta provoaca tinerii la cea mai tare competie intre studentii pasionati de domeniul lor. Pentru cei mai buni dintre cei mai buni, Studentul Anului 2007 propune urmatoarele domenii de afirmare : IT, medicina, arhitectura, jurnalism si economie.

Temele de anul acesta au fost gandite astfel incat sa reprezinte o adevarata provocare pentru tineri si sa le stimuleze capacitatea de a-si utiliza cunostintele in vederea abordarii subiectului.

Asadar, pentru IT se va realiza o aplicatie care se integreaza cu Windows Explorer si asigura protejarea prin criptare si compresie a fisierelor individuale intr-un format deschis si anume formatul ZIP cu noile extensii de criptare AES formulate de WinZIP.

Pentru proba de medicina, concurentii vor avea de rezolvat o proba practica, care sa constea in redactarea unei lucrari cu titlul: "Infectiile intraspitalicesti in Romania".

La arhitectura, proba consta intr-un proiect pe tema "Locuinta de urgenta pentru o familie".
Viitorii jurnalisti isi pot demonstra talentul scriind un articol pe tema: "Studiile in strainatate: de ce-as pleca, de ce (nu) m-as intoarce..." si un editorial pe tema: "Cum as vrea sa arate Romania peste 30 de ani".

In cele din urma pentru proba de economie se cere o lucrare economica cu tema: “Care sunt serviciile, produsele si abordarea la care se asteapta clientii de la banca lor?"

Studentul Anului va fi ales in functie de rezultatele jurizarii aplicatiilor dar si de activitatea sa curriculara si extracurriculara prezentata in formularul de aplicare. Cei mai buni vor primi premiul cel mare de 1000 de euro si Trofeul Studentul Anului iar urmatorii doi clasati vor castiga 500 de euro.

Echipa Studentul Anului asteapta aplicantii si le ureaza succes tuturor celor care se inscriu la una din probele concursului !


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.