O familie din localitatea vasluiana Fantanele a fost decazuta din drepturile parintesti si a ramas fara toti cei sapte copii minori, cu varste intre sase luni si 14 ani, dupa ce un alt copil al familiei a murit, din cauza neglijentei parintilor.

In urma unei anchete demarate de reprezentantii Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Vaslui, s-a constatat ca familia nu are conditiile necesare pentru cresterea si educarea copiilor, informeaza NewsIn.

“In familia Rusan s-au nascut 18 copii, dintre care doar 13 traiesc, iar acasa mai au doar opt. Elena este oligofrena, sotul ei tot oligofren, inca trei copii din familie sunt si ei oligofreni. Este de neimaginat mediul in care au fost crescuti. Toti minorii vor fi internati in centru pentru recuperare si readaptare, deoarece sunt intarziati mintal. Elena, mama copilului care a murit chiar din neglijenta acesteia, va fi si ea internata la un centru pentru adulti, pentru persoane cu handicap”, a declarat astazi, seful centrului de minori din Barlad, Ionel Bratianu.

Numeroasa familie locuieste in satul Fantanele, comuna Puiesti, intr-o casa din chirpici cu doar doua camere, in care stau 11 persoane, comenteaza NewsIn.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.