Traficul de femei este forma cea mai vizibila de sclavie a secolului 21, considera autorii unei analize pe aceasta tema, adaugand ca traficul de carne vie este un fenomen care capata proportii ingrijoratoare in intreaga lume

Alungate de saracie, vandute uneori chiar de propria familie, tinere abia iesite din copilarie ajung pe strazile marilor orase occidentale. Revista spaniola "Magazine" a publicat recent povestile catorva femei, printre care si romanca Diana, ajunse la Madrid.

"Locuiam intr-un sat de langa Bucuresti (...). Intr-o zi, matusa mea mi-a spus, foarte serioasa:
'Pregateste-ti valiza! Pleci.>> 'Unde plec?>> 'Intr-o calatorie.>> In aceeasi zi, au venit doi baieti pe care nu ii cunosteam si m-au urcat intr-o masina. 'Unde mergem?>> 'Taci!>> A fost singurul raspuns", isi aminteste Diana, retraind spaima pe care a simtit-o in acele clipe. A fost scoasa din tara si a ajuns in Italia, unde i s-a facut un pasaport fals, in care varsta ii era modificata din 16 ani, cati avea de fapt, in 18 ani. I s-a spus ca, fiind foarte tanara si inca virgina, i se face "favoarea" sa nu fie trimisa pe strada, impreuna cu alte fete. A fost trimisa in Spania, la Madrid, unde a fost preluata de doi proxeneti romani, un barbat si o femeie. Dupa ce un prim client - un constructor in varsta de aproximativ 50 de ani, care ii ajuta cu contracte de munca si acte false pe traficantii de oameni - nu a reusit sa o violeze, a fost drogata si trimisa altui barbat. Din fericire pentru Diana, pe drumul de intoarcere la vila proxenetilor, ea a reusit sa sara din masina si a ajuns, ranita, la un spital, de unde a fost preluata de o organizatie care se ocupa de reintegrarea sociala a femeilor vandute ca prostituate.

Povestea Dianei a avut un final fericit. Ea lucreaza acum ca vanzatoare in Madrid si s-a logodit cu un tanar spaniol. Dar nu putine alte tinere sfarsesc tragic, pe strazi sau in mainile proxenetilor.

Astazi, prostitutia este un fenomen transfrontalier, in cele mai multe cazuri cu o mare incarcatura de violenta. Retelele care traficheaza si exploateaza femei sunt implicate si in alte tipuri de activitati criminale, cum ar fi traficul de droguri si de arme, traficul de persoane in general si jafurile - le-au declarat experti spanioli autorilor analizei publicate de "Magazine".


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.