Compania Nationala a Drumurilor (CNANDR) pregateste constructia a patru noi drumuri expres, care urmeaza sa fie finalizate in 2010, costurile de constructie depasind 1,2 miliarde euro
Cele patru drumuri expres au o lungime de circa 415 kilometri si vor fi construite pe rutele Oradea-Arad, Sebes-Turda, Baia Mare-Satu Mare si Craiova-Pitesti, ca solutii pentru fluidizarea traficului. Ministerul a ales varianta unor drumuri expres deoarece acestea sunt mai ieftine decat autostrazile si au multe din caracteristicile acestora, permitand o viteza mare de deplasare si cate doua benzi pe sens. In prezent, CNANDR realizeaza studiile de fezabilitate ale celor patru drumuri, urmand sa fie apoi elaborate listele de terenuri, fisa bunurilor imobile si a consultantei pentru lucrari. In total, autoritatile estimeaza ca aceste etape vor costa circa 151 milioane de lei. Drumul expres Oradea-Arad va costa circa 392 milioane de euro, lucrarile urmand sa demareze in 2008. Drumul expres Craiova-Pitesti este in faza documentatiilor pentru intocmirea proiectului tehnic. Drumul expres va avea 120 de kilometri, iar pentru realizarea sa se vor construi 15 poduri, dintre care unul peste raul Olt, in zona barajului Slatioara. Artera va trece prin 13 localitati din Olt si pe portiuni mari va fi paralela cu Drumul National E 70, actualul drum care face legatura intre Craiova si Pitesti.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.