Doar persoanele care reusesc sa se angajeze pe posturi foarte vinate au incredere in sistemul de evaluare al companiilor. In multinationale, personalul are incredere in metodele de evaluare interna

Mai mult de jumatate dintre angajati considera ca promovarea in posturi de conducere pe criterii subiective reprezinta unul dintre primele trei obstacole in evolutia profesionala a unui angajat, urmat de motivatia scazuta si responsabilitatile familiale, potrivit studiului Centrului Parteneriat pentru Egalitate despre Managementul angajatilor din 43 de organizatii.

In plus, o parte dintre intervievati considera ca la angajare functioneaza sistemul pilelor. „Trebuie sa ai spate, sa ai bani, sa ai omul, sa-ti spuna cineva unde sa te duci. Nu dai bani, nu intri. Stai afara“ sau „Eu am trimis pe eJobs o multime de e-mailuri, am primit raspuns ca au vizualizat CV-ul, dar niciodata nu am fost contactat de vreo firma.

Nu-i intereseaza experienta“ ori „Nu-i intereseaza omul si ajungem tot la relatii. Ei fac ofertele ca sa se acopere, dar persoanele exista cu mult inainte pe locurile respective“ sint citeva dintre opiniile exprimate de angajati in studiul CPE. Pe de alta parte, angajatii din multinationale au incredere deplina in metodele de evaluare interna.

Dintre cele 43 de organizatii incluse in studiu, 40 declara ca nu au sisteme de evaluare a performantei angajatilor, pentru ca principala modalitate de evaluare este cea a discutiilor individuale de evaluare a muncii. „Pentru o pozitie de middle management trebuie sa ai minimum trei ani in interiorul companiei, sa fi avut peste o anumita nota in evaluarea performantei, sa fi participat la cel putin un proces de restructurare manageriala in interiorul departamentului; in plus, sa fi absolvit anumite cursuri, sa fi participat la anumite workshopuri“, a explicat Dana Olteanu, consultant resurse umane, care sint criteriile reale de promovare intr-o companie.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.